Juridisch en welzijnsadvies

 

Juridisch advies

Veilig werken lijkt evident en makkelijk. Toch bevat de Welzijnsreglementering nogal wat wolfijzers en schietgeweren. Ziet u door het bos de bomen niet meer of hebt u een concrete vraag of probleem? Ook voor dit advies kunt u bij ons terecht.

De dagelijkse werkpraktijk is immers volatiel en uitdagend.

Naast de 10 meest gestelde vragen die u al op home-pagina las, is de kans niet onbestaand dat u met het volgende geconfronteerd wordt:

- Een sociaal inspecteur komt onverwacht bij u langs. Waar stopt de medewerkingsplicht en begint uw zwijgrecht?

- Er heeft zich een ernstig arbeidsongeval voorgedaan in uw onderneming. Wat is het verloop van de procedure? Wat kan/moet u op dat ogenblik doen. En is schadebeperking nog mogelijk?

- De externe preventieadviseur contacteert u over een werknemer die een uit de hand gelopen conflict heeft met zijn leidinggevende. Moet u meewerken met de preventie-adviseur of zwijgt u beter in alle talen?

- U werkt geregeld met derden, de zogenaamde contractors. Hebt u de juiste overeenkomsten gesloten en de nodige afspraken gemaakt?

Wij geven u geen ellenlang theoretisch advies, maar een duidelijk antwoord waarmee u meteen aan de slag kunt.
Concreet en betrouwbaar.

Welzijnsadvies

Een veilige en gezonde onderneming vergt meer dan een teambuildingdag, een 10.000-stappen actie of een ‘neen-tegen-pesten-sticker’.

Hoe begin je aan een welzijnsbeleid of de aanpak van conflict?
Maar vooral, hoe ben je zeker dat je inspanningen lonen en uitmonden in een échte verandering, ook als is ze maar klein?

We staan u bij met raad en daad en zorgen voor maximaal resultaat, of het nu gaat om een éénmalig inspiratiegesprek of een volledig traject.
Altijd betrokken, nooit opdringerig.

 

"It is the key that opens the door that matters most,
not the nature of the lock"
- Steve De Shazer -